Annorlundadagar i ett flygande fläng

I dag och i morgon är det annorlundadagar på skolan.
Då har klasslärarna utvecklingssamtal och vi övriga, ämneslärare, specialpedagoger/-lärare, assistenter, skolledare och fritidspersonal ansvarar för eleverna.
Jag är med och har hand om årskurs två, dvs tre klasser och cirka 75 barn och i dag har vi varit på skolan. Hälften av eleverna åkte skridsko på skolans skridskobana, medan den andra halvan jobbade inne på tre olika stationer med byten. Efter lunch bytte grupperna aktiviteter.
På en station har eleverna fått göra egna flaggmemory, på en annan har de fått en snabbkurs i att teckna mangafigurer. Själv har jag tagit med dem på en långresa.

Vi startade med en flygtur, med hjälp av ett flygklipp från youtube och landade mitt i ett annat youtube-klipp, en låt från Buena Vista Social Club med både konsertbilder och Havannavyer. Eleverna fick gissa var vi var. ”Spanien, Mexico, Italien…” löd några gissningar. På Kuba passade vi på att dansa salsa och visa upp våra dansfärdigheter i en improvisationsring. Därefter var det dags att flyga vidare, denna gång till Brasilien. I Brasilien fick vi sjunga en bossa (intro och refräng till Agua de Beber), på portugisiska så klart och efter att ha klurat ut både puls och taktart, utökades pianokompet med cajón, kabasa, guiros och maracas.

Nu har jag landat igen, efter sex resor tur och retur, och känner mig nöjd och mör. När sista gruppen kom in i musiksalen kunde de nästan sången redan, eftersom tidigare grupper fortsatt att sjunga under dagen. Ett gott tecken, helt enkelt.

I morgon bär det av till Musik- och teatermuseet.

Annons

2 tankar på “Annorlundadagar i ett flygande fläng

Kommentarer är stängda.