#FETT13 inspirerad!

Den lite motiga tanken på att, i stället för att bege sig hemåt, ta sig till en annan skola, på andra sidan stan och ägna seneftermiddagen och kvällen till workshops, förbyttes snabbt i glädje!

Vilken inspirationsdag!
Att få höra brinnande, sprudlande, kunniga, kluriga lärare berätta om sina projekt och metoder väcker lusten!
Att få sitta ner med några kollegor och prata drömmar och visioner och tillsammans bearbeta det vi just hört väcker kreativiteten!
Att bli bjuden på idéer och arbetssätt till god mat och bra musik, under discokulans ljusspel väcker nyfikenheten!

Jag inledde med att lyssna till Lotta Bohlin om hennes arbete med att synliggöra förmågorna (vi som bär en förmåga) och det arbete hon gör under samlingsnamnet The Big 6.

Jag deltog i workshoppen om iPads i musikundervisningen och fick konkreta tips på användbara appar. (Jag tänker att jag ska skriva ett inlägg om vad jag testar och tycker.)

Jag lyssnade till svensklärarna, vars elever skrivit berättelser och gjort kortfilmer.

Jag och bild-Lotta klurade ut en riktigt bra handlingsplan för att lösa en situation som har uppstått.

Jag hörde den roligaste presentationen på länge om mindre whiteboardtavlor som pedagogiskt verktyg. Bra mycket billigare än en iPad!

Jag skrattade och bubblade med mina kollegor och är påfylld med energi och upptäckarglädje. Och full av stolthet! Över att tillhöra en yrkeskår som är så uppfinningsrik, så kompetent, så i ständig utveckling. Jag vill inget hellre än att få komma igång med projekt, tänka nytt, tänka om, tänka större, tänka till… Och sitter nu med en enorm längtan efter att få arbeta med mer flexibilitet i schemat, mer samarbete, mer projekt, mer helhetsgrepp. Jag vill applådera mina kollegor, ropa ”Heja dig!” och ”Heja mig!”, skratta, busa, dansa, hoppa, pröva och ompröva tillsammans med både elever och kollegor.

20130306-215037.jpg

Det största intrycket i dag var inte de konkreta tipsen, eller metoderna, eller apparna, eller innehållet i föreläsningarna. Det största var glädjen. Samhörigheten. Generositeten. Stämningen. Vi-känslan bland lärarna som bjöd in oss till sin skola, sina visioner, sitt arbete. Fint på riktigt!

Tack Årstaskolan!

 

Annons

1 tanke på “#FETT13 inspirerad!

  1. Pingback: MSO Learn | Musiken i kroppen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s