Kanske var det snön?

Kanske var det bara snön ändå?

I dag var det återigen dags för den där lektionen, den som fullständigt fick mig att tappa styrfart i går. Klassen skulle återta rutiner och färdigheter från innan sportlovet. De skulle gå vidare till en ny station, än den de jobbat med förra gången.
Jo, nog var jag lite noggrannare i min introduktion, med gårdagen i färskt minne. Men även med det inräknat var skillnaden enorm! I dag fungerade det bara. Eleverna jobbade på, hjälpte varandra, skrev sina namn på tavlan när de behövde hjälp, väntade på sin tur, klurade lite på egen hand, kom på lösningar utan hjälp, fick hjälp och förstod, visade upp delmoment de klarat av…

20130321-133827.jpg

 

I kapprummet stod en grupp och övade Take a chance on me till backtracks. En gång behövde jag gå dit och hjälpa dem vidare och då sprutade kreativiteten. Sången delades upp i solistpartier och körpartier, danssteg och framförande började övas in. Texten satte de upp på anslagstavlan så att alla kunde se, men ingen behövde hålla.

 

 

 

20130321-133850.jpg

På golvet i musiksalen låg ett gäng och löste pianouppgifter på papper. De letade toner bland tangenter, läste på om dur och moll, fyllde i ackordtabeller, körde fast, kom loss och vidare och tog hjälp av varandra.

På golvet stod även ett gäng små keyboards med elever framför och där letades d-dur och g-dur i olika oktaver, övades på att spela i puls och byta ackord utan paus och med jämna mellanrum var det elever som var så nöjda att de ville visa upp och checkas av från ett delmoment och gå vidare.

 

I dag sken solen. Både ute och inne.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s