Välkommen!

De senaste veckorna har besöksstatistiken här på musiken i kroppen gått upp, många besökare verkar läsa runt mycket på bloggen och läsarna verkar ha sökt sig hit på många olika sätt.

Därför vill jag passa på att säga hej och välkommen till alla nya läsare. Vad roligt att ni har hittat hit!

Här tänker jag högt. Om många olika saker, men mest sådant som rör skola och lärande på något sätt. Jag skriver om rytmik, musikmetoden som jag är utbildad i och undervisar genom, där rörelse är en viktig del. Jag skriver om musikämnet i grundskolan enligt Lgr 11. Om mina tankar kring förmågorna, kunskapskraven, planering och bedömning. Jag skriver om lektioner, oftast de som berör mig på något sätt, men alltid utifrån mitt perspektiv som lärare. En självreflektion kring varför det blir som det blir, både när det blir så där bra att själen sjunger i hela mig av glädje och när jag står där, redskapslös och orkeslös och känner att inget fungerar. Jag skriver om vad som inspirerar mig och också om vad som får mig att tappa sugen.
Jag skriver också om den skola som debatteras i politik och media. Det är inte alltid en skola som jag känner igen, eller ens en skola som jag vill arbeta i. Då skriver jag av mig, formulerar varför debatten skaver just för mig.
Andra ämnen som jag regelbundet kommer in på är normkritik och mångfald.

Allt detta, allt detta skrivande, alla dessa ord är egentligen bara en sak. Lärande. För mig. Genom att skriva ner mina upplevelser och mina tankar, sätter jag ord på den process som jag ständigt befinner mig i. Det lärande som läraryrket både kräver och ständigt uppmuntrar till. Att jag gör det i bloggform är för att jag också vill kommunicera, med andra, om just detta lärande. Det både synliggör och ökar lärandet.

Så varmt välkommen hit som läsare, vare sig du nöjer dig med att läsa detta, eller väljer att läsa bakåt eller följa med framåt. Varmt välkommen att kommentera, att skapa dialog som syns här och bli en del av kommunikationen.

Om du vill läsa fler bloggande lärare (för vi är många), så kan du till exempel hitta dem på Pedagog Stockholm eller på Pedagog Malmö.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s