En termin senare

I går avslutade vi terminen för eleverna med två avslutningar, en för F-3 och en för 4-6. Och jag känner stor tacksamhet. Tacksamhet över att det värsta är gjort, dvs första terminen på en ny skola och första avslutningen. Nu har jag koll. Jag känner mina kollegor, jag känner alla elever utom de som kommer nya till hösten, jag har satt mina svåraste betyg på sexor efter bara en termin och jag har fått visa vem jag är som musiklärare, delvis genom avslutningarna.
Jag känner tacksamhet över att arbeta på en skola där jag får förtroende att fylla avslutningen med innehåll och tid att repetera med eleverna, där vaktmästaren har både ett brinnande engagemang och tid att rigga och sköta scen, ljud och ljus, där kollegor ställer upp och spelar och gör bildspel med både bilder och sångtexter, där rektorn bjuder på sig själv, där kollegorna är generösa med både feedback och varma, glada tillrop.
Jag känner tacksamhet över mina elever som har valt att lita på mig och med trygghet och glädje levererat sång och rörelse på scen.

Nu återstår städning, rensning, sortering och inköp för att uppdatera musiksalen och göra den både mer praktisk och tilltalande. Och planering och fortbildning. Jag bygger för framtiden och det känns gott. Det har varit många musiksalar att ställa i ordning på kort tid och nu hoppas jag att jag kan landa lite.

Med mig in i sommaren tar jag mina kollegors fina ord, om att avslutningen var den bästa och proffsigaste någonsin (i ett fall den bästa i en nästan 40-årig lärarkarriär) och att jag leder eleverna med både tydlighet och värme, så att alla rycks med och tryggt vågar sjunga och dansa med glädje.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s