Hela skolan sjunger schlager!

Hur började er måndagsmorgon?
Min började med paljettkjol, guldskor och discokula!

I dag samlades nämligen alla elever och personal i idrottshallen för vårens andra Hela skolan sjunger. Denna gång med melodifestivalstema. Efter några veckor med samma tema i musiksalen, så var vi väl förberedda för allsång och alldans. Sveriges fem eurovisionsvinnare var så klart självskrivna. Några elever ur åk 6 hjälpte till att leda Waterloo med egen koreografi, under Diggiloo stod alla upp och dansade originalstegen till refrängen och elevens val åk 3-4 ledde Euphoria med både dans och sång. Popular fick också vara med, efter en omröstning bland skolans elever och vi avrundade med årets vinnare Undo, samt med skolans vinnarlåt Busy Doin’ Nothin’.
Bandet var både utökat och decimerat på samma gång. Både basist och gitarrist ur kollegiet hade tyvärr förhinder, men däremot hade jag specialinkallad förstärkning vid pianot och rektorn vid trummorna och kunde själv koncentrera mig på att leda sång och dans. Vilken lycka att kunna dansa ut i elevhavet och fånga upp elevernas sång i mikrofonen!

Mellotemat kommer att leva kvar ett litet tag till. I de lägre årskurserna ägnar vi veckan åt att minnas (och befästa!) alla låtar vi hittills sjungit under terminen och sjunga igenom så många som möjligt av dem i önskeordning. I de högre blir det instrumentspel. Gitarr, piano, trummor och bas med målet att kunna spela Busy Doin’ Nothin’ och Undo, båda i Dm. Dagens fyror hann med både en genomgång av gitarr, strängar, grepptabell, Dm, Am och stafettspel på Busy Doin’ Nothin’ (vers och brygga). Halvklass regerar!
Nu åker paljetterna hem för att ta igen sig lite efter en rejäl urladdning.

20140317-145907.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s